BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE VLOERINSPECTIE OP LOCATIE: 085 3038681

Parket schuren en waxen

Laat uw parket schuren en waxen door gecertificeerde parketteurs
OFFERTE AANVRAGEN
Parket schuren en waxen
Een parketvloer is niet alleen mooi voor het oog, maar vooral ook makkelijk in het onderhoud. Daarbij geldt dat hout een natuurproduct is en een houten vloer op zijn tijd onderhoud nodig heeft.

Parket onderhoud

Wanneer is een houten vloer aan onderhoud toe? Zijn er zwarte vlekken ontstaan? Of krassen en eventuele putjes, die vaak afkomstig zijn van naaldhakken? Of hebt u net een nieuw huis gekocht en wilt u eerst het parket schuren en waxen voordat u er in trekt? Dan kan het geen kwaad een paar weetjes op een rij te zetten. Het parket schuren en lakken, begint met het vaststellen welke houtsoort er gebruikt is. Tegenwoordig zijn de meest voorkomende houtsoorten eiken, beuken, merbau, grenen en essen. Maar het kan ook een wat minder bekende houtsoort zijn, zoals walnoot of wengé. Wat verder belangrijk is, is de dikte van het hout. Dat bepaalt namelijk hoe vaak een parket geschuurd kan worden.
parket schuren en waxen

Wanneer mijn parket behandelen met olie?

• uw vloer ernstig vervuild of verontreinigd is

• u kleurverschil wil weg werken

• u een beschermlaag wilt laten aanbrengen

• u minder stof wil verzamelen op uw vloer

• uw vloer opgeknapt dient te worden

Parket en Olie

Valt de keuze op het parket schuren en oliën dan kiest u voor een matte en natuurlijke afwerking. Het parket schuren en oliën betekent ook dat u voor een kleur kunt kiezen, want er bestaan allerlei kleuren en diktes die een vloer lichter, donkerder kunnen maken. Of een andere kleur kunnen geven. Valt de keuze op het parket schuren en waxen dan behoudt het hout zijn natuurlijke uitstraling. Zo kunt u de houten vloer altijd laten aansluiten bij uw inrichting en wensen.

Parket schuren en lakken

De derde keuze is om het parket te lakken. Ook hier geldt dat u daardoor de kleur van het parket kunt aanpassen. Mocht het parket gelakt zijn en wilt u daar vanaf, dan is het parket schuren en waxen een prima manier om dit te realiseren. Vooropgesteld dat de dikte van het hout dat toelaat. Is het parket al eerder geschuurd, dan is het mogelijk dat de restlaag niet voldoende is om fors te schuren en zal het eerder zacht schuren worden. Overleg met de vakman biedt hier uitsluitsel en hij kan u ook de mogelijkheden die er zijn laten zien. Daarnaast zal hij kijken hoe de onderlaag van uw vloer er uit ziet. Is het parket op een houten ondervloer gespijkerd? Of hangt de vloer? Dit is belangrijk om te weten om beschadigingen te voorkomen.

Uitvoering van het schuren 

Hebt u besloten dat parket onderhoud nodig is, vraag dan eerst een offerte, zodat u én zicht krijgt op de kosten én op de werkzaamheden. Een parket schuren en waxen is geen klus van een paar uurtjes, maar van een paar dagen. Uiteindelijk wilt u een mooie houten vloer, die er voor de komende jaren niet alleen prachtig uit ziet, maar tevens makkelijk en goed te onderhouden is. Vraagt u bij www.parketschurennijmegen.nl een offerte, dan kunt u met de vakman een afspraak maken. Dat is so wie so aan te raden wanneer u vochtplekken of zwarte plekken hebt, want dat betekent dat er ergens een lekkage is. Die zal dus eerst opgelost moeten worden, ook om te voorkomen dat later het mooie, verzorgde parket misschien wel voor een deel moet worden weggehaald.

Wij van Parket Schuren Nijmegen leveren vakwerk

Parket onderhoud is vakwerk. Kies daarom altijd voor een bedrijf dat gecertificeerd is en dat ervaring heeft. Zo biedt www.parketschurennijmegen.nl naast meer dan 20 jaar ervaring u een Bona certificatie en een goede garantie. De vakmensen zorgen ervoor dat uw parket of houten vloer er weer als nieuw gelegd uit gaat zien. Dat doen ze door stofvrij te werken, want niets is erger dan dat u uw parketvloer laat opknappen en dat u daarna het hele huis onder het stof hebt. Waar veel aandacht aan besteed wordt is de afwerking. Een parket schuren en waxen betekent dat het goed moet worden voorbereid. Dat is naast het -eventueel meermaals- schuren, ook kijken naar de zijkanten, de plinten en de wijze van afwerking aan de randen. Ze bespreken met u welke kleur de vloer moet krijgen. Door u kleurstalen te laten zien en uitleg te geven over de behandelmethode, kunt u uw beslissing nemen. Plus, u weet hoelang het gaat duren. Waxen betekent bijvoorbeeld dat de vloer geschuurd wordt, geïmpregneerd wordt en daarna met hete was behandeld wordt. .

Deskundig advies op locatie

Scherpe & duidelijke offerte

Aangesloten bij CBW

Bona gecertificeerde Parketteurs

Betaling na oplevering

Garantie op geleverd werk

U kunt ons ook altijd even bellen op 085 3038681 voor een vrijblijvende afspraak. 
Aan de hand van onze bevindingen bij een gratis bezoek op locatie. Ontvangt u een vakkundig advies op maat en een vrijblijvende offerte.

Kunt u ons even niet bereiken? Laat ons u dan terug bellen.

Bel mij terug

MEER DAN 20 JAAR ERVARING!
WWW.PARKETSCHURENALMERE.NL ★★★★☆ BEOORDELING: 9/10 – ‎268 STEMMEN

Ons werkgebied

 • Doetinchem 
 • Wijchen
 • Oss
 • Arnhem
 • Cuijk
 • Veenendaal

Contactgegevens

 • Parket Schuren Nijmegen®
 • Kerkstraat 18
 • 6543 KK Nijmegen
 • 085 3038681
 • www.parketschurennijmegen.nl

CBW Erkend Vakbedrijf